vineri, 25 octombrie 2013

Joaca de-a Mario

Tehnologic vorbind, nu am fost și nu voi fi vreodată gamerița unui singur fel de joc, asta pentru că iubesc să
fac online ce nu pot face în realitate. Exemplu: dă-mi volanul unei mașini și ți-l voi conduce în cel mai apropiat șanț; dă-mi tastele pentru GTA Vice City și îți voi întrece punctajul maxim. Cele mai plăcute amintiri din tinerețe sunt momentele în care toată familia stătea înghesuită în fața unui monitor și jucam, pe rând, Mario la un Pentium 2, primul calculator pe care l-am primit de la părinți. Îmi amintesc cu zâmbetul pe buze și lacrimi în ochi cum îi priveam pe fratele și tatăl meu care jucau zi și noapte GTA, cum se certau, cum râdeau și ce urât înjurau atunci când șoferul nu putea să ia arma primită bonus. În boxe se auzeau numai bușituri, vocea sexy a unei femei care îți descria traseul, zgomotul motorului virtual turat la maxim și sunetul ce anunța primirea unei arme noi. Capacitățile acelui calculator nu erau multe, astfel că nici nu exista o varietate de jocuri pe care le puteau instala sau prelua de pe internet.
După ani, Mario a îmbătrânit, însă a luat cu el și acea nevinovăție și acel entuziasm care descriau diminețile de duminică în familie. Deși a fost îmbunătățit, transformat, preluat de anumite firme și remodelat, Mario a reușit să își păstreze renumele în rândul generațiilor de astăzi prin modul lui de a trezi în sufletele oamenilor nostalgia clipelor din copilărie în care acel bătrânel cu mustață era principalul punct de discuție între copii la școală, pe afară, în fața blocului sau în parc.
Acum, pentru a-ți satisface plăcerile în privința jocurilor online, ai nevoie de mult mai mult decât un Pentium 5 performant și dorința arzătoare de a conduce periculos sau de a face bani virtuali sau de a juca fotbal pe cel mai mare stadion din lume. Acum ai nevoie de o placă video cu o performanță excelentă, care să reușească să stăpânească viteza uluitoare a noului tău jucător din Fifa 2013 achiziționat cu trudă și multe ore pierdute. Ai nevoie de cunoștințe concrete despre ce model de placă video se potrivește cu laptopul/calculatorul tău, cu jocurile preferate, ai nevoie de îndrumare de la un specialist sau de părerea altor utilizatori cu privire la produsul ce urmează să fie achiziționat și, mai ales,  de un loc din care să ți-l achiziționezi, un loc sigur și cu cele mai bune prețuri de pe piață.
Am jucat pentru prima dată Monster Track la un prieten foarte bun care avea o placă video NVIDIA despre care părea că știe destul de multe, însă țin foarte bine minte cum fratele meu mereu îmi spunea că AMD este cea mai bună placă video de pe piață la ora actuală. Am iubit acel joc de la prima bușitură și am știut că acela va fi motivul viitoarelor mele nopți nedormite. Mi-am cumpărat un laptop performant, special pentru gamerii înrăiți, și am început să caut mai multe informații despre placa video care s-ar potrivi cel mai bine. Spre fericirea mea, am găsit un site care îți pune la dispoziție tot ce ai nevoie pentru a-ți hrăni plăcerile de gamer: în primul rând, au un forum pentru gaming unde mai mulți cunoscători din domeniu și deținători ai diferitelor plăci și a altor componente discută despre performanțele și calitatea pieselor, despre  ce plăci video au mai apărut, care sunt cele mai bune, cele mai ieftine; apoi, au cel mai bun magazin online din domeniul tehnologiei moderne pe care l-am întâlnit, unde poți găsi de la piesele mici de calculatoare până la caulcatoarele în sine, laptopuri, aparate foto-video, electronice și, cel mai important, au o varietate de Plăci Video la un preț excelent.
Am înțeles, după multe ore pe forumul site-ului că ambele plăci video sunt performante, dar că noua AMD - Radeon R9 290X va fi disponibilă în curând și pe acest site, așa că m-am hotărât să aștept apariția noului model pentru că, ghici ce, odată cu achiziționarea noii plăci AMD voi primi un joc cadou: Battlefield 4.Și ce poate fi mai tentant decât siguranță, prețuri mici, actualitate și jocuri cadou?

Articol scris pentru Superblog 2013.

Niciun comentariu: